2010. január 20., szerda

LMP találkozó


Tegnap este került sor A Város Mindenkié és a Lehet Más a Politika párt találkozójára. Végre közvetlenül politikusoknak is elmondhattuk a véleményünket a szociális helyzetről, a lakhatási válságról, a hajléktalan ellátó rendszerről, és megoldási javaslatokat tehettünk. Reményeink szerint nem ez volt az utolsó találkozásunk politikusokkal. Terveink között szerepel más pártokkal is a kapcsolatfelvétel.

Napok óta derékfájással küszködöm. Sajnos mára ez igen erőssé vált. Nagyon nehezen tudok mozogni. Remélem pár nap múlva jobban leszek, és újra teljes aktivitással tehetem a dolgom.

2010. január 18., hétfő

Túl a Nagy Elvonuláson

Dolgos hétvégén van túl az AVM.

Az elmúlt hétvégét Kéthelyen töltötte az AVM tagsága. Nem pihenni mentünk, nagyon komoly munka folyt három napon keresztül. Stratégiai célokat határoztunk meg, kialakítottuk az ezévi programunkat. Sok, eddig halogatott témát is megbeszéltünk. És megint kevés volt az időnk. :-) Néhány témát most is elnapoltunk, időhiány miatt. Fárasztó, de nagyon hasznos volt ez a pár nap. Valamint egymást is jobban megismertük.

2010. január 11., hétfő

Egyszer fent, egyszer lent


Örömmel mondhatom, hogy már az utcán van, kapható terjesztőinknél a Fedél Nélkül idei első száma. Érdekes riportok, jó versek és novellák ebben a számban is. Ha valaki nem találkozna egy terjesztővel ( :-) ) olvashatja írásainkat a weboldalunkon (www.fedelnelkul.hu).

Tegnap este tartalmas, érdekes és informatív beszélgetést folytattunk az AVM csoportban Győri Péterrel, aki a hajléktalan ellátás egyik prominens személye. Beszélgettünk a szociális bérlakásokról, lakástámogatási rendszerről, a hajléktalan ellátás helyzetéről, hibáiról, a szociális munkáról és a szociális munkásokról, a problémák lehetséges megoldásairól.

Sajnos tegnap szomorú élményem is volt. Az előzmény: egy ismerősöm jóvoltából az utóbbi időben nem az utcán töltöttem éjszakáimat, hanem egy lakásban. Igaz ez illegális volt.Tegnap délelőtt le is buktam, így el kellett hagynom a lakást. Nem is ezzel van a baj. Azzal, ahogy kezeltek. Mintha legalább is rablógyilkos volnék. (Megjegyzem a lakást rendben, tisztán tartotta, egy-két dolgot meg is javítottam.) Sajnos ez van. Az emberek egy része még mindig ellenségesen viselkedik a hajléktalanokkal. Talán egyszer ez is megváltozik.

2010. január 7., csütörtök

Egy kis visszatekintés


Üdvözlet mindenkinek!

Új év, új lehetőségek. De előbb egy kis visszatekintés.
Karácsony előtt volt néhány összejövetel, "Karácsonyi buli" amikről nem írtam, most pótolom.
December 17-én a szigethalmi Irka-Firka irodalmi és képzőművészeti asztaltársasággal töltöttünk el egy nagyon kellemes délutánt, estét. A társaság néhány tagjaának írási rendszeresen megjelennek a Fedél Nélkül újságban. Ők hívták meg az újság hajléktalan szerzőit. Remek órákat töltöttünk együtt egy vacsora mellett, verseinket, írásainkat felolvasva, hallgatva a Szigethalmi Kórus előadását. Köszönet a nagyszerű estéért.
A Menhely Alapítvány is bulit rendezett az önkénteseinek és dolgozóinak. Ezen az eseményen adták át az "Év önkéntese" díjat is. Remekül szórakoztunk, volt bingó, karaoke, zene, tánc hajnalig.
Az AVM is megrendezte a maga karácsonyát. Délután egy szűk körben megajándékoztuk egymást versekkel, novellákkal, mesékkel, énekkel, tánccal. Majd támogatóinkkal együtt buliztunk este.