2010. augusztus 18., szerda

Sziget után


Véget ért a Sziget fesztivál is. Az ötből négy napon voltam kint társaimmal a Civil Szigeten a Menhely Alapítvánnyal, a Fedél Nélkül újság képviseletében. Természetesen A Város Mindenkié csoportot is "reklámoztuk" egy kicsit. Nagy sikere volt az "Élet-Jenga" játéknak és sokan töltötték ki a totónkat is. Ennek ellenére úgy érzem, a befektetett munkához és pénzhez képest nem volt hatékony a szigeti megjelenésünk. Úgy gondolom a Sziget közönsége nem a civil problémákra kíváncsi az adott helyen. Csak egy érdekesség a Civil Sziget, amit két koncert között, véletlenül odatévedve megnéznek.

Arra is rá kellett jönnöm, hogy leragadtam a 70-es évek zenei világában, így sok fellépőnek még a nevét sem hallottam (ami lehet, hogy rám nézve szégyen). Az Iron Maiden koncert volt az egyetlen, amin elgondolkodtam, de végül túl fáradt voltam ahhoz, hogy abban a tömegben megnézzem, hallgassam őket. Utólag kiderült, nem vesztettem semmit, mert az a hír járta, hogy iszonyú rossz volt a hangosítás.
Ami feltétlenül pozitív volt, hogy Gyula barátommal tudtunk asztaliteniszezni, sőt egyik nap sikerült legyőznünk egy amerikai párost. Sajnos a hollandoktól kikaptunk. Persze a mozgás öröme volt a lényeg! Évek óta nem volt ütő a kezemben és most rájöttem, mennyire hiányzik ez is.

2010. augusztus 3., kedd

Egy évre elhallgatott a Közös Hullámhossz

Véget ért a Művészetek Völgye 2010 rendezvénysorozat. Ezzel együtt augusztus 1-én éjfélkor beszüntette adását a Közös Hullámhossz Rádió. Az utolsó adásórát a stúdióban töltöttem kollégáimmal együtt, mint 10 nappal előbb, az adás indításakor. Szomorú-vidám együttlét volt ez az óra, az elmúlt napok élményeiről beszéltünk egymásnak és a hallgatóknak. Az utolsó másodpercekben visszaszámoltunk, majd pontban éjfélkor lekapcsoltuk az adót. Csend lett. Egy rövid ideig szomorúan néztük egymást, de győzött az optimizmus, és mindjárt megegyeztünk: jövőre újra találkozunk, hogy még jobb, színvonalasabb rádióadást készítsünk a Művészetek Völgyéből.
Fárasztó, de nagyon élvezetes, tanulságos 10 napot töltöttem Taliándörögdön a KHH stúdióiban dolgozva. Egyelőre még végig sem gondoltam, mi minden történt ezen idő alatt, de tervezem egy cikk írását a Fedél Nélkül újságnak az élményeimről.
Tegnap késő délután visszaérkezve Budapestre, A Város Mindenkié csoport szokásos hétfői gyűlésére siettem. Ma pedig már a Fedél Nélkül szerkesztőségében dolgoztam, délután még a Muzsikus Rádióba is be kell mennem. A szokásos "szürke hétköznapok" következnek. Azaz nem teljesen, mert nyakunkon a Sziget. Ott személyesen is találkozhatunk a Fedél Nélkül, a Menhely Alapítvány, vagy A Város Mindenkié standjánál.