2010. január 11., hétfő

Egyszer fent, egyszer lent


Örömmel mondhatom, hogy már az utcán van, kapható terjesztőinknél a Fedél Nélkül idei első száma. Érdekes riportok, jó versek és novellák ebben a számban is. Ha valaki nem találkozna egy terjesztővel ( :-) ) olvashatja írásainkat a weboldalunkon (www.fedelnelkul.hu).

Tegnap este tartalmas, érdekes és informatív beszélgetést folytattunk az AVM csoportban Győri Péterrel, aki a hajléktalan ellátás egyik prominens személye. Beszélgettünk a szociális bérlakásokról, lakástámogatási rendszerről, a hajléktalan ellátás helyzetéről, hibáiról, a szociális munkáról és a szociális munkásokról, a problémák lehetséges megoldásairól.

Sajnos tegnap szomorú élményem is volt. Az előzmény: egy ismerősöm jóvoltából az utóbbi időben nem az utcán töltöttem éjszakáimat, hanem egy lakásban. Igaz ez illegális volt.Tegnap délelőtt le is buktam, így el kellett hagynom a lakást. Nem is ezzel van a baj. Azzal, ahogy kezeltek. Mintha legalább is rablógyilkos volnék. (Megjegyzem a lakást rendben, tisztán tartotta, egy-két dolgot meg is javítottam.) Sajnos ez van. Az emberek egy része még mindig ellenségesen viselkedik a hajléktalanokkal. Talán egyszer ez is megváltozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése