2010. december 4., szombat

Hazudtunk...?

Néhány éve az akkori kormányfő egy beszédében azt mondta: "...hazudtunk reggel, este, meg délben...". A beszéd nyilvánosságra került, bár nem annak szánták. "Öszödi beszéd"-ként híresült el. A most elsöprő országgyűlési többségben lévő kormánypárt - akkor még ellenzéki szerepben lévő - vezetői, képviselői a kormányfő lemondását követelték, és a későbbiekben nem voltak hajlandók meghallgatni őt.

Az építési törvény módosítása kapcsán sok vitát váltott ki a 6. §, amely lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok büntessék a hajléktalan embereket. A törvénymódosítás előtt az illetékes politikusok azt állították, a törvény ezen paragrafusa csak 2011. szeptember 1-én lép hatályba, hogy legyen idő a szükséges szociális intézkedések tervezésére, végrehajtására. A törvénymódosítást a parlament elfogadta. Hatályba lépésének időpontja 2011. január 1. Ez alól a 6. § sem kivétel, január 1-én ez is hatályba lép!
Kommunkikációs hiba? Félreértés? Vagy "hazudtunk..."?

Tarlós István december 15-i határidővel meghirdette aluljáró takarítási programját. Ígéretet tesz, hogy az érintett hajléktalan emberek "megfelelő elhelyezést" kapnak, addig is a programba bevont személyeket nem fogják zaklatni az aluljárókban. Több helyről, többektől van információm arról, hogy az aluljárókban tartózkodó hajléktalan embereket a rendőrség és a Közterület Felügyelet munkatársai is zaklatják, ezzel gyakorolva rájuk nyomást, hogy hagyják el az aluljárókat. Tarlós által ígért pénz azóta sincs az ellátók kezében, nincsenek kijelölve túlélőpontok. (Csak mellékesen: ez a "fűtött utca" szintű szolgáltatás valószínűleg az EU állattartási szabályainak sem felelne meg.)
Kommunikációs hiba? Félreértés? Vagy "hazudtunk..."?

Netán csak arról van szó, hogy az értékrend attól függ, ellenzékben vagy hatalomban vannak a politikusok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése