2010. november 10., szerda

Politikai közbeszéd és társadalmi megítélés

Egyre vállalhatatlanabb az a politikai közbeszéd, ami mostanában mind erőteljesebben hallatszik vezetőinktől. Úgy tűnik, csak és kizárólag saját ötleteiket, akaratukat tartják egyedüli üdvözítőnek. Nem figyelnek mások javaslataira, nem kérnek mások ötleteiből, sőt, nem tűrnek kritikát sem.
Az építési törvény módosítását minden kritika ellenére elfogadta a fölényes kormánytöbbséggel rendelkező parlament. Az Alkotmánybíróság határozatára válaszul korlátozni akarják a taláros testület jogkörét, veszélyeztetve, megingatva az emberek jogbiztonságba, jogállamiságba vetett hitét. A civilek ellenkezését olyan törvény bevezetésével kívánják tompítani, akadályozni, mely korlátozná a civil szervezetek jogait. A főpolgármester gyors, kizárólag rendpárti intézkedéseket hoz az egyik legszegényebb embercsoport, a hajléktalnsággal is sújtott emberek ellen. Közben persze igyekszik ellensúlyozni intézkedései és nyilatkozatai embertelenségét, szociális lépéseket is ígérve. Ezekre azonban még sem terv, sem fedezet nincs. Csak bűnözőknek, törvényen kívülieknek tart minket Tarlós úr. 
Mindeközben sokan, velünk, hajléktalan emberekkel együtt, azon dolgoznak, dolgozunk, hogy ne a "büdös, alkohilista bűnözőt" lássa bennünk a társadalom, ne sztereotip minták alapján ítélkezzenek felettünk mások. Ennek egyik eseménye lesz november 12-én 16 órakor kezdődő, "Ma Ne Menj Haza" című esemény a VIII. Szabó Ervin téren. Aki eljön, velem is találkozhat személyesen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése