2010. október 3., vasárnap

Magyar Dal Napja

Megint régen jártam itt. Pedig sokminden történt az utolsó bejegyzés óta. Túl sok is, ami a blog rovására megy. Sajnos nem korlátlan a netelérési lehetőségem. Sok munkám volt a Fedél Nélkül honlapjával, készül a Menhely Alapítvány wikipédia cikke, A Város Mindenkié csoportban sem tétlenkedtünk, valamint a rádióra is egyre több időmet szánom, így a blog került a fontossági sor végére.

Kissé késve, de mindenképpen említésre érdemes a Magyar Dal Napja a Keleti Blokkban. (Ott van a Muzsikus Rádió stúdiója.) Az első Magyar Dal Napja 2008-ban a Sziget -1. napján volt, az ötletgazda Presser Gábor. Idén a Keleti Blokk különleges programmal jelentkezett ezen a napon. Már hetekkel előbb kezdődött a készülődés. Csinosítottuk, díszítettük a helyet, természetesen mindenki a szabadidejében, és természetesen ingyen. Az itt próbáló zenekarok is készültek az eseményre. Mi is volt a nagy ötlet? A Nyílt Nap a Blokkban. Nem voltak hagyományos értelemben vett koncertek, minden (majdnem) ugyanúgy történt, mint a szürke hétköznapokon. De most közönség előtt. Minden próbaterem és stúdió nyitott volt, a vendégek megnézhették, meghallgathatták a zenekarok próbáit. Azért ezekre a "próbákra" keményen készültek a zenészek, és inkább nevezném minikoncerteknek. Szeptember 12-én délelőtt még az utolsó simításokat végeztük, hogy délután egy órakor minden készen, szépen várja a látogatókat. Több mint félszáz eseménnyel készültünk. Nyilvános próbák, kiállítások, vetítések éjjel egy óráig. A bőség zavara! De megérte, mert több mint 1000 látogatónk választott minket, érezte jól magát a - nyugodtan mondhatom - nagyszabású eseményen.

Mit csináltunk a rádióban? Megint sikerült egy kisebbfajta technikai bravúrt létrehozni. A Blokk eseményeit a Muzsikus Rádió, a MotorosHang Rádió, a Rádió Q és a Kultúrpart.hu élőben közvetítette. Kezdetnek a Rádió Q megszállta a stúdiónkat. A Muzsikus Rádió és a Rádió Q közös műsorát adtuk. Élőben ment jópár nyilvános próba, közben sok riport a zenészekkel. Időnként átvettük a Kultúrpart.hu műsorát, néha ők a mienket. És a MotorosHang is "beleszólt" a dolgokba. Szóval nagy kavalkád volt a műsorokban! Hajnalig dolgoztunk, elfáradtunk, de megérte! Jövőre újra megcsináljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése